Laat los en sta toe. Maak ruimte. Luister. Je hoeft niet alles te begrijpen. Bewonder en verwonder. Oordeel minder. En geloof en vertrouw, vanuit jouw eigen unieke zelf:
dat alles één en hetzelfde is.

 

In mijn boek Het paradijs van Lao Tse interpreteer ik de 81 levenslessen van Lao Tse. Dit lijkt een onmogelijke opgave; de Tao is niet in woorden te vangen. Het is een gedachtegoed dat ons menselijk brein te boven gaat. Het boek begint dan ook met de uitnodiging je menselijk denken los te laten. Jezelf niet als mens te zien, maar als onderdeel van deze onnoembare oorsprong van de natuur, de zon, de maan en de sterren. 

Het is een uitnodiging te geloven in wat je niet kunt zien. Los te laten wat je tot nu toe hebt geleerd en juist toe te staan wat je niet begrijpt. Vol overgave ben ik tienduizendmiljoen dingen vanuit een nieuw perspectief gaan zien. Heb ik ruimte gemaakt en doe ik in mijn boek een waardige poging het (on)veranderlijke zonder naam te interpreteren, maar wie ben ik? 

Uiteindelijk is het aan jou de lessen van de Tao Te Ching persoonlijk te beleven. En wil ik je uitnodigen er in bewondering en verwondering op te vertrouwen dat de kracht van de Tao, eeuwig en onzichtbaar, in ons en in alles aanwezig is. 

Een reis waarin je ontdekt wanneer je in jouw midden bent. Waardoor er geen chaos meer in jou is. Innerlijke kracht is een belangrijk component van de Tao Te Ching. Zonder de door de natuur gegeven levenskracht – zonder jouw Qi – heeft de Tao geen inhoud. Het is deze natuurlijke kracht die ervoor zorgt dat jij de voor jou bestemde weg kan volgen.

Mogen de wijsheden je richting geven?

 

BESTEL JE BOEK